Onze vakantiearrangementen

Op zoek naar een specifieke vakantie? Zoek je een locatie voor een gezellige gezinsvakantie? Wil je op vakantie met de hond? Is je familie ondertussen een grote groep geworden en zoek je een locatie voor het volgende familieweekend?

Hieronder krijgt u een overzicht van wat we voor u kunnen aanbieden in de vorm van een arrangement.

Vakantie aan de zee fietsvakantie

Fiets- en wandelvakantie

Een van onze gegeerde arrangementen ligt in het thema van wandelen en fietsen. Vele gezinnen en groepen brengen hun eigen fietsen mee en kunnen ze overdekt stallen. Geen plaats in de wagen? Geen probleem wij hebben een aantal fietsen gratis ter beschikking of neem contact op fietsenhandelaar in Nieuwpoort ‘Wheels’ om fietsen ter plaatse te laten leveren.

Tel : 0497/74.51.41 of via www.wheelsnieuwpoort.be

 

Fiets- en wandelvakantie

Een van onze gegeerde arrangementen ligt in het thema van wandelen en fietsen. Vele gezinnen en groepen brengen hun eigen fietsen mee. Geen plaats in de wagen? Geen probleem wij hebben een ruim aanbod ter beschikking.

Vakantie aan de zee fietsvakantie

Wandelen:

In de onmiddellijke omgeving van het domein kan je al fantastische natuurwandelingen maken in het nieuwe aangelegde Provinciaal Domein ‘De Koolhof’ van West-Vlaanderen. Wij maken dit zelfs nog aantrekkelijker door er een schattentocht aan te koppelen. Door geocaching start je een echte schattenjacht rond het domein.
Zoek je het een beetje verder, dan kun je gaan rondneuzen in het natuurreservaat de IJzermonding. Dankzij een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden kan je alle prachtige fauna en flora bekijken. Stap je verder tot het einde, dan kom je op het strand uit aan de andere kant van de havengeul. De veerboot brengt je er gratis naar de overkant. Enneuh… hou je ogen open voor zeehonden 🙂 :-). 

Domein Rietvelde ligt aan punt 95 van de wandelknooppuntenroute.

Fietsen:

Doe je het liever met de fiets? De IJzermonding is ook zo toegankelijk. Koppel je een verkwikkende tocht graag aan een uitdaging? Doe dan één van de meerdere fietszoektochten. Samen in groep of met het gezin word je door de polders gestuurd op zoek naar aanwijzingen waar de schat zou liggen.

Domein Rietvelde ligt aan punt 7 van de fietsknooppuntenroute. 

 

Pony-arrangement

Domein Rietvelde staat gekend voor zijn familiaal karakter en kindvriendelijke omgeving.

Naast het feit dat je in een heel gemoedelijke sfeer onthaald wordt en van je verblijf kunt genieten, is het een paradijs voor kinderen. Op de binnenplaats staan er meerdere go-carts waarmee jong en oud zich kunnen uitleven. Er is een ping-pongtafel, een speelweide, een buitenspeelplein, een binnenspeelruimte, …

Bij Domein Rietvelde kunnen klein en groot zich onderdompelen in de wereld van pony’s. Iedereen kan meehelpen om hen te verzorgen, borstelen, kammen, vlechtjes maken, eten geven.

Wil je een ritje maken, dan is het niet in een cirkeltje waar alle pony’s achter elkaar lopen. Nee, duik de natuur in! Maak een rondrit op de hoeve of verken het aanpalende natuurreservaat “De Koolhof”. Laat de kinderen genieten van gratis ponyritjes in de vrije natuur… en dat allemaal zonder het domein te verlaten.

Vakantie aan de Belgische kust arrangementen pony arrangement
Vakantie aan de zee culinair arrangement

Culinair arrangement

Ooit al eens een culinaire hoogstaande verwennerij gehad op vakantie zonder je vakantiehuis te verlaten? Onze vakantiehuizen bieden je deze ervaring.

Laat jullie verrassen met een vers ontbijt, een gezonde lunch, brunch of buffet, zelfs een culinair avondmaal is mogelijk. Chef Evy, een gepassioneerde kokkin, zorgt voor alles. Ze polst naar jullie wensen. Wat eten jullie graag, wat net niet? Chef Evy is in alle keukens thuis: Oosters, Mediterraans, klassiek,…

Dus laat jullie verwennen en geniet van deze culinaire topervaring in een ongedwongen, huiselijke sfeer. Vanaf 6 personen :
– € 25/pp voor verwenontbijt (€ 15 per kind)
– € 55/pp voor een culinair avondmaal (aperitiefplank, hoofdgerecht, dessert) (€ 35 per kind)

 

 

Culinair arrangement

Ooit al es iets culinair hoogstaande ervaren op vakantie? Of al es een culinair hoogstaande ervaring beleefd zonder je vakantiewoning te verlaten? Domein Rietvelde biedt je deze ervaring.

Kies maar: ontbijt, brunch, buffet of een uitgebreid menu (met of zonder dessert). Chef Evy, een gepassioneerde kokkin, zorgt voor alles. Ze polst naar jullie wensen. Wat eet je graag, wat net niet? Welk gerecht is zodaning lang geleden dat je het nog es gegeten hebt dat je graag opnieuw wil proeven? Chef Evy is in alle keukens thuis: Oosters, Mediterraans, klassiek,…

Dus laat jullie verwennen en geniet van deze culinaire topervaring in een ongedwongen, huiselijke sfeer.
– € 15/pp voor verwenontbijt (€ 7,5 per kind)
– € 39/pp voor een culinair avondmaal (aperitiefplank, hoofdgerecht, dessert) (€ 19,50 per kind)

Vakantie aan de zee culinair arrangement

Een unieke ervaring

Wie kan er niet genieten van een welverdiende vakantie aan zee? Wij doen er nog een schep bovenop! Wat dacht je van een unieke zeebeleving geflankeerd door een echte paardenvisser!? Paardenvissers vind je enkel in Oostduinkerke. Met stevige netten achter hun krachtige boerenpaard gespannen, rijden ze door het ondiepe water van de kust. Ze vissen garnalen. Op elke flank van hun paard hebben ze een mand hangen waar ze die garnalen dan in verzamelen.

Met ons uniek arrangement mag je mee met de bekendste paardenvisser Stefaan Hancke. Voel de frisse zeelucht terwijl hij jullie  demonstreert hoe hij dagelijks te werk gaat. Om dit alles af te toppen, gaan jullie meehelpen om de gevangen garnalen te sorteren, koken en uiteraard proeven. Niets lekkerder dan een vers gepeld garnaaltje!

Prijs vanaf € 125/groep. Willen jullie een natuurgids, een grote portie garnalensoep, een bbq met een paardenvissersbiertje… allemaal mogelijk! Vraag ons gerust naar info over de verschillende tarieven.

Vakantie aan de Belgische kust arrangementen paardevissers

Heb je een vraag over een van onze arrangementen of wens je er één te boeken voor je bezoek?

Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.